Az Öreg Halász főztje

Ahol a muskátli és a halászlé fej-fej mellett piroslik.

Tiszafüred fő ütőerén végigautózva, az út mentén találjuk meg az Öreg Halász Éttermet. Már a frontoldalon is egész impozáns az épület, de elárulom, hogy a mellékutcába bekanyarodva nagyon hangulatos terasz résszel várnak minket. A ponyvákból arra következtetek, hogy télen is működik ez a rész. Lássuk, hogy az Öreg Halász milyen mutatvánnyal fog elkápráztatni bennünket.
 
 

Az Öreg Halász főztje

Ahol a muskátli és a halászlé fej-fej mellett piroslik.

Tiszafüred fő ütőerén végigautózva, az út mentén találjuk meg az Öreg Halász Éttermet. Már a frontoldalon is egész impozáns az épület, de elárulom, hogy a mellékutcába bekanyarodva nagyon hangulatos terasz résszel várnak minket. A ponyvákból arra következtetek, hogy télen is működik ez a rész. Lássuk, hogy az Öreg Halász milyen mutatvánnyal fog elkápráztatni bennünket.
 
 
 
 
 

Az Öreg Halász főztje

Ahol a muskátli és a halászlé fej-fej mellett piroslik.

Tiszafüred fő ütőerén végigautózva, az út mentén találjuk meg az Öreg Halász Éttermet. Már a frontoldalon is egész impozáns az épület, de elárulom, hogy a mellékutcába bekanyarodva nagyon hangulatos terasz résszel várnak minket. A ponyvákból arra következtetek, hogy télen is működik ez a rész. Lássuk, hogy az Öreg Halász milyen mutatvánnyal fog elkápráztatni bennünket.

A cikk eredeti megjelenési helye:
www.itthonatiszatonal.blog.hu
Videónk is van ám a kóstolásról!

A parkolóra nyíló ajtón belépve, rögtön az új hatású fabútorzattal berendezett teraszon foglalunk helyet. Virágjuk teljében lévő piros muskátlik festi meg a teret, és rögtön a hangulatunkat is. Olyannyira megkapó, hogy küldök is egy képet a kedvesemnek a látottakról. Férfitársaimat figyelmeztetem, hogy aki a feleségével együtt érkezik ide, az biztosra veheti, hogy hazaindulás előtt hogyhogy nem, be kell majd ugrani a virágoshoz. Csak szólok. Az épület belső részében kockás terítős hangulat uralkodik, kisebb nagyobb termek állnak rendelkezésre, ha esetleg csoportosan szeretnénk félrevonulni. (Mindezt videónkban is megtekintheti.)

Szóval ott tartottam, hogy Tamás séffel a levegős teraszon foglaljuk el a helyünket, és nem is kell sokat várnunk a ponty halászlevünkre. Ahogy megérkezik elénk, az első amit kiszúrunk, az az, hogy azonosítatlan, paprikamag nagyságú, apró szilárd anyagok lebegnek a leveinkben. Máig rejtély mi lehetett az, talán halbőr darabok. Lehet a passzírozás során nem voltak eléggé körültekintőek. De az egész csupán esztétikai kihágás, az ízén semmit furcsát nem érzünk emiatt. Zsírban bővelkedő, ügyesen sózott alaplevet osztanak itt. Kellemességét fokozza, hogy a pikánstól valamivel csípősebb. Tamásnak ez már kicsit sok a végére, de például nekem nem volt zavaró. Itt most megnyugtatok mindenkit, hogy nem lesz senki számára bántóan erős.

Szép nagy darab halhúsokat rejt az adagunk, példásan beirdalva. Ebből fakadóan a hal húsa az alaplé ízét is átvette valamelyest. Nagyon kevés szálkával találkozunk, azok is könnyen kiszedegethetőek. A belsőséget alaplében tálalják - ahogy azt kell - de sajnos túlfőtt az ikra és a haltej is. Hiányzott a kívánatos krémes állag, az ikra inkább szemcsés volt, mint a köles. Baleset.

Az asztalpatika zöldpaprikát és szárazpaprikát tartalmaz. Nyers őrült paprikát sajnos nem kaptunk és szálkatányért se. Később a helyet felfedezve vettük észre, ha bentre ülünk, ott az Erős Pista az alapteríték része. Valószínűleg egyszerű figyelmetlenség volt, a pincértől az asztalpatika hiányossága. De ha már itt tartunk, meg kell jegyezzem, hogy olyan ritka udvariassággal dolgozik a fiatal felszolgáló fiú, hogy szinte kerestem az alkalmat, hogy valamit kérnem kelljen.

Az Öreg Halász 1300.- Ft-ért kínál meg minket a halászlevéből, mely a mezőnyben a csípősebbek közé tartozik, de még így is elbír némi erős paprikát. Az árát mindenesetre megéri. Egy adag halbelsőség viszont a 400 Ft-ba kerül, és ezzel a drágábbak közé tartozik összehasonlítva a többi étteremmel. Ha már így alakult, akkor viszont jó lenne, ha állagban is példát mutatna a többieknek. Ez egy ínyencség, ezért érdemes odafigyelnie a konyhának. Azt kell mondjam, jóllakottan távozunk az Öreg Halász Étteremből. Már éppen indulnánk amikor üzenet érkezik a kedvesemtől. Azt írja, hogy miután hazaértem, szeretne szétnézni a virágos nagykerben. Kellett nekem képeket küldenem.

Videónk is van ám a kóstolásról!







Közlemény:
A tesztsorozat meglepetésszerű látogatás során készült, és az írás az OTT és AKKOR tapasztalt halászlé értékelésekor keletkezett szubjektív VÉLEMÉNY. Nem zárjuk ki, hogy más alkalommal akár nekünk vagy másik kóstolónak ettől eltérő álláspontja lehet. Minden ténybeli tévedésünket szívesen korrigáljuk, és bár a szerző véleménye vitatható ugyan, de nem helyreigazítható.
 

 
 
  • 2Ábry Zoltán2016augusztus29.10:32ÚjVálasz

    Pontosan ez történt! Szép megfejtés!
    Mester, legközelebb jön velünk maga is! :)

     
  • 1scott2016augusztus27.23:25ÚjVálasz

    Az apró darabok,valószínűleg az alaplevet alkotó halhús,nem lett teljesen szétfőzve,majd passzírozva,hanem rövidebb főzésidő,után át lett darálva,és így darabos maradt,,,- tehát nem vészes,,csak vizionálósan,jelent gondot,/a halízt viszi magával így is/,már akinek jelent,.. - mindenesetre jobb mintha,ételízesítőtől lenne ilyen darabos a lé,../már láttam olyat,../

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!