Lehet-e marketinggel helyettesíteni az apróhalat és a paprikát?

A Hello Hal mindenesetre megpróbálja.

Nem egyszerű megtalálni a Hello Hal Tiszai Halak Falatozóját Tiszaörvényen. Némi nyomozást kellett folytatnunk, pontosan hol is kell befordulni. A műút murvára vált, aztán földút porzik alattunk. Önök is könnyen elbizonytalanodnak majd, amikor először jönnek ide, de csak legyenek rendíthetetlen ólomkatonák, és nyomják azt a gázpedált. Haladjanak a töltés felé. Az utolsó pillanatban fog felbukkanni a Hello Hal Falatozó, jobb kézre. Mi már itt vagyunk, kocsiból ki, asztalhoz le.
 
 

Lehet-e marketinggel helyettesíteni az apróhalat és a paprikát?

A Hello Hal mindenesetre megpróbálja.

Nem egyszerű megtalálni a Hello Hal Tiszai Halak Falatozóját Tiszaörvényen. Némi nyomozást kellett folytatnunk, pontosan hol is kell befordulni. A műút murvára vált, aztán földút porzik alattunk. Önök is könnyen elbizonytalanodnak majd, amikor először jönnek ide, de csak legyenek rendíthetetlen ólomkatonák, és nyomják azt a gázpedált. Haladjanak a töltés felé. Az utolsó pillanatban fog felbukkanni a Hello Hal Falatozó, jobb kézre. Mi már itt vagyunk, kocsiból ki, asztalhoz le.
 
 
 
 
 

Lehet-e marketinggel helyettesíteni az apróhalat és a paprikát?

A Hello Hal mindenesetre megpróbálja.

Nem egyszerű megtalálni a Hello Hal Tiszai Halak Falatozóját Tiszaörvényen. Némi nyomozást kellett folytatnunk, pontosan hol is kell befordulni. A műút murvára vált, aztán földút porzik alattunk. Önök is könnyen elbizonytalanodnak majd, amikor először jönnek ide, de csak legyenek rendíthetetlen ólomkatonák, és nyomják azt a gázpedált. Haladjanak a töltés felé. Az utolsó pillanatban fog felbukkanni a Hello Hal Falatozó, jobb kézre. Mi már itt vagyunk, kocsiból ki, asztalhoz le.

A cikk eredeti megjelenési helye:
www.itthonatiszatonal.blog.hu
Üljön ki velünk a napra egy kicsit!

Nem akárhol vagyunk. Ez a falatozó a halas szakmában jól ismert Horváth Szabolcshoz köthető. Kigondolt vállalkozás ez kérem, ahogy nézegettem az országban 4 helyen is van ilyen név alatt halas vendéglőjük. Szabolcs a halfogyasztás ügyének elkötelezett híve. Mi meg az őszinte véleményalkotásnak, úgyhogy bízhatnak bennünk, nem leszünk részrehajlóak.

A hely marketingje példa értékű. A töltés burjánzó magasfüve a falatozó körül tisztes távolságban németesen egyenre van nyírva. A Hello Hal logó pedig lépten-nyomon visszaköszön. A messziről hívogató strandzászlón, a nyugágyakon, a puritán raklapos matracon, a szalvétán. Mindenhol. Az étlapon pedig saját márkás termékek vannak. Rögtön kiemelem a Hello Hal fröccsöt. Nem mondom meg mi van benne, de csakis ezt igyák, semmi mást! Így kell kérem brandet építeni. Lássuk, halászlevet főzni tudnak-e?

Érkezésünkkor sok autó fogad minket, a hely is tele van, csak egy asztal van szabadon. Lecsapunk rá. A kiadó ablakon keresztül egy feltűnően csinos fiatal hölgy tőzsdei nyílt kikiáltással szól mindenkinek ha kész a rendelése. „Elkészült a pontyropogós mártással” – hangzik, „Kettőt veszek 1500-ért” – felelem majdnem. Szóval van egy hangulat. Elég a fecsegésből, lássuk azt a halászlevet.

Viszonylag sokat kell várnunk a pontyhalászlére, de ezt nem rójuk fel. Pont, hogy jó előjelként értékeljük, hogy a konyha alapos munkát akar végezni az ételünkkel, és nem rotyogtatja szét hirtelen a halszeleteinket. Végül menza feelinget idéző tálcán és mélytányérokban érkezik a fogás. Nincs ezzel semmi gond, itt beleillik a képbe. A tálcán minimál asztalpatikát kapunk: kenyér, erős zöldpaprika, és szárított piros paprika tálalva.

A Hello Hal pontyhalászlevének illata igencsak csábító. Sokat ígér. Belekavarva viszont egyértelműen narancssárgás. Pedig tudják, mi a haragos bordó színt keressük. Az első benyomásunk a kóstolás alkalmával az, hogy nagyon finom, de sokkal halasabb ízt várnánk az illata után. Az extrakttartalom mennyiségre rendben van, persze láttunk már gazdagabbat is. A só egyensúly nagyon ügyesen lett beállítva, viszont pikánsságnak nyoma sincsen. És hiába próbáljuk az asztalpatika kelléktárából után ízesíteni. Sajnos erejét vesztett paprikákat kaptunk, lehet soha nem is volt nekik. Ezt azért jó lenne ellenőrizni a beszerzéskor.

A halhús maga egyébként példásan be van irdalva és kellően besózva. Ennek köszönhetően egy szálka nem sok, annyival sem találkoztunk. Biztonságosan és kényelmesen kanalazható a halászlevünk. Gyerekeknek is ehetik, hála és köszönet a figyelmességért. A halhús Tamás séf véleménye szerint a határon van, azaz éppen, hogy nincs túlfőzve. Nekem mennyiségre kevésnek tűnt, a kóstolótársam szerint rendben van.

Az étkezés végére az a vélemény alakul ki bennünk Tamás séffel közösen, hogy még az is lehet, hogy ennek a helynek nem a halászlé a specialitása. Nem is csodálkoznék ezen az étlap bőséges kínálatát látva. Ezzel együtt, az itt kapható halászlé mindenkinek ízleni fog, de az 1890.- Ft-os árban az a bizonyos marketing is benne van ám. Több paprikát, több pikánsságot, de leginkább sokkal jellegzetesebb halas ízt szeretnénk kérni az alaplébe. Az étlapon viszont annyi izgalmas saját receptúrás termék van, és olyan laza hangulata van a helynek, hogy még biztosan visszajövünk ide kóstolgatni. Vagy akár halas recepteket csereberélni! Vagy egyszerűen csak azért, hogy a csinos pultos hölgytől rendelhessünk. Tulajdonképpen mindegy is, hogy mit! :)

Üljön ki velünk a napra egy kicsit!







Közlemény:
A tesztsorozat meglepetésszerű látogatás során készült, és az írás az OTT és AKKOR tapasztalt halászlé értékelésekor keletkezett szubjektív VÉLEMÉNY. Nem zárjuk ki, hogy más alkalommal akár nekünk vagy másik kóstolónak ettől eltérő álláspontja lehet. Minden ténybeli tévedésünket szívesen korrigáljuk, és bár a szerző véleménye vitatható ugyan, de nem helyreigazítható.
 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!