Nem kell a jó disznótorosért falura, elég lesz Felnémetre menni. Sült vér, orjaleves és a kihagyhatatlan hurka és kolbász – a hétvégén mindenkit várnak az I. Felnémeti Disznótoros Fesztiválra.
A disznóvágás hagyományainak felelevenítésével rendezik meg az I. Felnémeti Disznótoros Fesztivált a hétvégén. Bájitalfőző versennyel, János-áldással, nótával várják az érdeklődőket a vidám eseményre a Pásztorvölgyi Általános Iskolában.
A falusi disznóvágás felelevenítésének gondolata Rázsi Botond alpolgármester fejéből pattant ki, aki a városrész képviselője is. A különleges fesztivált felnémeti civilek és vállalkozók összefogásával rendezik meg szombaton, reggel hét és délután öt óra között, a Pásztorvölgyi iskola sportudvarán, azzal a céllal, hogy bemutassák a disznóvágás hagyományait, melyeket már egyre kevesebben ismernek. A fesztiválra érkezők reggelire hagymás sült vért, tízórai sült hasaalja szalonnát, ebédre orjalevest csigatésztával és pörköltet kóstolhatnak a böllér Dósa Tibor, Magyarország Királyi Főszakácsa jóvoltából. A lakomából természetesen nem maradhat ki a hagyományos hurka, kolbász, tepertő és pecsenye sem.
Rázsi Botond alpolgármester reméli, hogy jövőre már hagyománya lesz ennek a rendezvénynek is. A kiegészítő programok közül a bájitalfőző versenyre, a János-áldásra, a disznótoros sütemények versenyére, valamint egy nyilvános pódiumon való nótázásra hívta fel a figyelmet szerdai sajtótájékoztatóján.
Holló Miklós