„Borkultusz” a főiskolán

Az Eszterházy Károly Főiskolán közel másfél éve fut az a képzési program, mely Eger borváros jellegét erősítve, képzéseiben is hozzájárul a borászképzéshez és a borkultúra erősítéséhez.
 
 

„Borkultusz” a főiskolán

Az Eszterházy Károly Főiskolán közel másfél éve fut az a képzési program, mely Eger borváros jellegét erősítve, képzéseiben is hozzájárul a borászképzéshez és a borkultúra erősítéséhez.
 
 
 
 
 

„Borkultusz” a főiskolán

Az Eszterházy Károly Főiskolán közel másfél éve fut az a képzési program, mely Eger borváros jellegét erősítve, képzéseiben is hozzájárul a borászképzéshez és a borkultúra erősítéséhez.
A májusban véget érő projekt gerincét elsősorban az egri főiskola munkatársai és a város neves borászai által kifejlesztendő elektronikus tananyagok képezik, melyből 34 magyar nyelven és 3 angol nyelven jelent meg – fogalmazott Dr. Verók Attila főiskolai docens. Célunk a teljes élethosszon át tartó tanulás jelentőségének és lehetőségeinek megismertetése a régió felnőttképzési programjainak célcsoportjaival, vállalkozókkal, munkavállalókkal és munkanélküliekkel, valamint az elhelyezkedési esélyek javítása a hiányszakmán alapuló tananyagfejlesztés segítségével. A fejlesztés a térség munkaadóinak képzési igényeire alapul, a régi szakmák megújulására koncentrál, mely az aktuális elvárásoknak megfelelő, így mérséklődhet a hiányszakmák száma is.

A fejlesztés a következő területeken valósul meg: Bortechnológus felsőfokú szakképzéshez, Kémia alapképzési szak Borász-analitikus szakirányhoz, Turizmus-vendéglátás alapképzési szak Borturizmus szakirányhoz és az egészen új alapítású Kulturális örökség tanulmányok mesterképzési szak Borkultúra szakirányhoz.
A Borász-analitikus és a Borkultúra szakirányok országos szinten egyedülálló az EKF.
 
A tervek között szerepel még egy képző képzés megvalósítása is, melyben 80 fő részére 60 órás e-learning tutorképzést biztosítanak, valamint egy boranalitikai laboratórium felszerelése.

Mindent egybevetve, az egymást kiegészítő tevékenységek fejlesztésével jelentősen növekedhet az intézmény versenyképessége , valamint a végzős hallgatók munkába állási esélyei is. Magyarország borászati térképén, nem kizárólag a kiváló minőségű borok előállítási helyeként szerepelhet Eger, hanem olyan városként is, ahol a borászathoz kapcsolódó technológiai, turisztikai, gasztronómiai és kulturális ismeretek egy helyen és magas színvonalon szerezhetők meg- emelte ki a projektmenedzser.

 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!