Kiemelt élelmiszer-biztonsági ellenőrzések az ünnepek előtt
2011.11.26.00:00
A fogyasztók érdekében a Heves Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának szakemberei 2011. november 21. és december 31. között kiemelten ellenőrzik a karácsonyi, illetve az újévi ünnepkörhöz tartozó élelmiszer-kereskedelmi helyeket és az élelmiszer-előállítókat.
Az ellenőrzések során különös figyelmet fordítanak a hús- és húskészítmény-előállításra, az édesipari termékek előállítására és forgalmazására, a karácsonyi, megnövekedett forgalommal érintett üzletközpontokra, bevásárló centrumokra, az ünnepi vásárokra, a piacokra, a szezonális zöldség-gyümölcs forgalmazókra, a takarmányforgalmazókra és az élőállat-szállításokra.
Kiemelten vizsgálják a halakat, haltermékeket, a pácolt, füstölt, nyers és főtt húskészítményeket, a virslit, az édesipari termékeket, a különféle borokat és pezsgőket, a déligyümölcsöket, a szelídgesztenyét és az étkezési burgonyát, a sertés-, pulyka-, liba- és kacsahúst, továbbá a gyógyszeres takarmányokat - tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Koren János, a Heves Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság igazgatója.
Kiemelten vizsgálják a halakat, haltermékeket, a pácolt, füstölt, nyers és főtt húskészítményeket, a virslit, az édesipari termékeket, a különféle borokat és pezsgőket, a déligyümölcsöket, a szelídgesztenyét és az étkezési burgonyát, a sertés-, pulyka-, liba- és kacsahúst, továbbá a gyógyszeres takarmányokat - tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Koren János, a Heves Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság igazgatója.