Waszlavik már megmutatta, mi lesz a Magyar Dal Napján

A Magyar Dal Napja idén is dübörög Egerben az egész városban 2011. szeptember 11-én vasárnap. Hét vidéki városban és tizenhét budapesti helyszínen, azaz közel negyven színpadon várják rajongóikat a honi előadók, a vokális magyar zene ünnepén.
 
 

Waszlavik már megmutatta, mi lesz a Magyar Dal Napján

A Magyar Dal Napja idén is dübörög Egerben az egész városban 2011. szeptember 11-én vasárnap. Hét vidéki városban és tizenhét budapesti helyszínen, azaz közel negyven színpadon várják rajongóikat a honi előadók, a vokális magyar zene ünnepén.
 
 
 
 
 

Waszlavik már megmutatta, mi lesz a Magyar Dal Napján

A Magyar Dal Napja idén is dübörög Egerben az egész városban 2011. szeptember 11-én vasárnap. Hét vidéki városban és tizenhét budapesti helyszínen, azaz közel negyven színpadon várják rajongóikat a honi előadók, a vokális magyar zene ünnepén.
A 2010-es Magyar Dal Fővárosa hű marad kiérdemelt címéhez és 2011-ben is gondoskodik arról, hogy ne csak a színpadon, de az utcán is magyar dal szóljon. Idén is "zenevonat" hirdeti a magyar dal szépségét az egri belvárosban, melyen akusztikus zenei kíséret mellett helyi énekesek és a kórusok tagjai dalolnak majd, de a kísérő programok közül a helyi gasztronómia és borkülönlegességek se maradhatnak ki.

Öt színpadon a Dobó téren, a Széchenyi utcában, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban az Egal.cult Clubban, és a Felsővárosban is, több mint 20 előadó és változatos stílusok várják a rajongókat! Most is csatlakozik a programhoz nulla órától az Egal.cult Club, ahol helyi amatőr zenekarok éjszakájával indul a nap. Idén is lesz gyermekkórustól elkezdve a magyar mulatós és musical slágereken át a világzene képviselőin keresztül a rockig minden, mi fülnek ingere. A Bródy Sándor Könyvtár Zenei Gyűjteménye "Rock and roller" kiállítással is készül, melyet Kovács Kati nyit meg a Magyar Dal Napján. Szeptember második vasárnapján Eger ismét magyar dalba öltözik.

Mészárosné Pusztai Éva az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója elmondta, hogy a tavalyi fővárosi cím kötelez!  A színvonal és a sokszínűség remélhetőleg elnyeri a közönség tetszését. Új helyszínként jelenik meg az Északi-lakótelepen felállított színpad. Az EKMK szervezésében ebben az évben indult el a Felsővárosi Kulturális Programok sorozat, hogy a város lakosságának itt élő nagy része is változatos és színvonalas programok élvezője legyen Reméljük, hogy ez alkalommal kedvük lesz a csaknem éjfélig tartó belvárosi koncerteken is részt venni – fejtette ki az igazgatónő.
Az idei Magyar Dal Nap fő koncepciója egri, és Egerhez valamilyen szállal kötődő, magyar dalt előadó énekesek és zenészek megszólaltatása volt.
A rendezvény fő színpada a Dobó téren, az EGRI CSILLAG SZÍNPAD, ahol egyik sztárvendégünk Kovács Kati. A színpad névadója az Egri Csillag minőségi fehér bor, amely  a helyi borászok összefogásával, egri borok háziasításából született meg, a Bikavér fehér párja. Fellép itt a tavalyi dalnapon is szerepelt Herczeg Flóra, aki most Gonda László zongorakíséretével ad elő Presser dalokat. Az Első Emelet is szintén a nagy vendégek közé tartozik, amelyet a színpad zárásaként a Kerekes Band követ, aki most meglepetés műsorral  készül. Már javában folynak a közös próbák Kikivel az Első Emeletből és Kovács Katival, hogy valami exkluzív produkciót láthasson az egri közönség.
A helyszín nem új, viszont a színpad gazdája igen. Idén a Széchenyi úton felállított színpad a Rádió 1 színeiben mutatkozik be. A fellépők szervezésénél arra törekedtünk, hogy minél több stílusnak, egri és Eger környéki amatőr zenekarnak adjunk fellépési lehetőséget, ezzel is erősítve a város és a magyar dalok szeretetét.
A rendezvény közepe táján, este 8 órakor, legyenek részesei a közös éneklés lélekemelő élményének, amikor valamennyi helyszínünkön, és az országban mindenütt a Magyar Dal Ünnepén, felcsendül a Tavaszi szél vizet áraszt c. gyönyörű magyar népdal!
Reméljük, mindenki megtalálja a stílusának megfelelő programot, és emlékezetes órákat töltünk együtt!
 
Waszlavik "Gazember"László harmónikán némi ízelítőt adott zenei repertoárjából.
 
Video: Tavaszi szél vizet áraszt

 
Programok

EGRI CSILLAG színpad (Dobó tér)
Eger gyönyörű tere a Dobó tér, amely szinte minden fesztiválnak és nagyobb rendezvénynek helyet ad a városban. Idén a Bikavér fehér párjáról, az Egri Csillag-ról nevezték el, mely a helyi borászok összefogásából és egri borok háziasításából született.

16:15- 17.10 Agria Vegyeskar és a Fertálymesterek kórusa, Vocalissimo Énekegyüttes
17.15-17.50 Gajdos
18.00- 18.45 Herczeg Flóra
19.00- 19.45 Kovács Kati
20.00- 21.35 Első Emelet
22.00- 23.00 Kerekes Band és vendégei (Waszlavik és Kiki)


RÁDIÓ 1. színpad (Széchenyi utca)
A több mint 10 éve Egerben működő helyi Rádió 1 stábja idén hivatalosan is csatlakozik a Magyar Dal Napjához Egerben, méghozzá a város főutcáját, a Széchenyi utcát öltözteti Magyar Dalba.

13.30- 15:00 Éneklő Iskolák (gyermekkórusok: Farkas Ferenc Zeneiskola, Lenkey János Általános Iskola, Andrássy György Közgazdasági Szakközép Iskola, Dobó István Gimnázium Egri Kereskedelmi Mezőgazdasági Vendéglátóipari Szakközépiskola stb. növendékei)
15.00- 16.00 Karaoké Bűdi Szilárddal
16.00- 17.00 Ethnofil
17.00- 18:00 Cabaret Band
18.00- 19:00 Waszlavik Gazember László
19.00- 20:00 Szabó Balázs Band
20.00- 21:00 Mighty Manlifter
21.00- 22:00 Shapat Terror

Felsővárosi Színpad (Északi lakótelep)
A felsőváros Eger északi részén található nyüzsgő lakótelepi része, melynek egy füves játszótér mellett közösségi helyén állítjuk fel a Magyar Dal Napja Felsővárosi Színpadát. Így az itt lakók sem maradnak ki mindabból a földi jóból és ünneplésből, amelyet a magyar dal nyújt.

15.30-16.10 Legifjabb Báder Ernő és az Írisz dalcsoport (cigányzene)
16.30- 17.20 Adáshiba Színjátszó Csoport (musical slágerek)
17.30- 18.10 Team


Bródy Sándor Könyvtár Zenei Gyűjtemény (Kossuth u. 18.)

A Bródy Sándor Könyvtár Zenei gyűjteménye tematikus különgyűjtemény, ahol a zenével kapcsolatos összes dokumentumot gyűjtik és kölcsönzik.
Állományának mintegy felét a magyar zene teszi ki, így 2010-ben hagyományteremtő szándékkal csatlakozott a Magyar Dal Napja rendezvénysorozatához, megajándékozva a Magyar Dal Napi totó kitöltőit egy éves ingyenes könyvtári tagsággal, a Presser Gábor és egri kortársai kiállítást maga Presser Gábor is meglátogatta, a könyvtár fiatal olvasói zenéltek, az Extázis zenekar is fellépett. Az idén folytatva a hagyományt, ismét ingyenes könyvtári tagsággal, kiállítással, koncertekkel várják a látogatókat.

10.00-17.00 Ingyenes könyvtári tagság a Magyar Dal Napján beiratkozók számára
"Rock and roller" kiállítás - az olvasók által beküldött rajzok, képzőművészeti alkotások, fotók Kovács Katiról, a magyar rock zenéről és a rollerről.
Megnyitó, majd énekes közönség találkozó: Kovács Kati (kb. 17.00 óra)
Közreműködik: Kabai Rozi (ének)
Koncertek:
15.30 Fuvolavarázs - Suszter Ágnes és tanítványai (Sancta Maria Ált.
Isk. és Gimn. és Felsőtárkányi Ált. Műv. Közp. Alapfokú Műv. Int. szorgos és lelkes növendékei)
16.00 Barkóczi Noémi akusztikus koncert
16.20 Diákhangok: "Gyökerek és szárnyak" - Mezey Judit és tanítványai (Andrássy György Közgazd. Szakk.)
17.00 JaJa (Kormos Katalin Kitti-Várhelyi Zalán-Suha Tamás): Megzenésített versek

Egal.cult Club (Széchenyi utca 57.)
Az Egal Club tizenöt éves története egyet jelent a zenével. A szórakozóhely számos elismerést tudhat magáénak: megkapta „Az év klubja” és „Az év nonprofit szervezete” címet. 2003-ban pedig „Kollektív Kulturális Nívódíj”-jal jutalmazta a város önkormányzata. Az egri Magyar Dal Napja ismét az Egal.cult Clubban indul, amikor éjfélt üt az óra.

0:00-6:00 Helyi amatőr zenekarok éjszakája
 
 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!