Évnyitó a Keriben

Eger polgármestere nyitotta meg a 2011/12-es tanévet az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiumban.
 
 

Évnyitó a Keriben

Eger polgármestere nyitotta meg a 2011/12-es tanévet az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiumban.
 
 
 
 
 

Évnyitó a Keriben

Eger polgármestere nyitotta meg a 2011/12-es tanévet az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiumban.

Mint Habis László hangsúlyozta: az intézmény előző vezetése stabilizálta az iskola gazdasági helyzetét, s ezért köszönet jár, míg az új igazgató előtt komoly kihívás a változó jogszabályi környezet, a szakképzés megváltoztatása iránti egyre erősödő igény. Az iskolában közel 1400-an tanulnak, 180 pedagógust és más dolgozót foglalkoztatnak, így a „Keri” a legnagyobb intézmény Egerben és Heves megyében.

Habis László elmondta azt is: az önkormányzat nem a vágyak szintjén fogalmazta meg az „Eger a minőség városa” jelszót. Nincs más választás, mint a minőség, az ipari, a mezőgazdasági termelésben, szolgáltatásban, oktatásban, nevelésben. Eger büszke az itt folyó minőségi munkára, a szép eredményekre, például a borászat, a sport, az oktatás területén, vagy a város fejlesztésében - áll a Polgármesteri Hivatal közleményében.
Eger polgármestere utalt a felnémeti városrész megújítására, a Deák Ferenc út parkosítására és felújítására, a Vécsey-völgy csapadékvíz-rendezésére, az értelmi fogyatékosok új nappali ellátó intézményére, a teljes iskolahálózat számítástechnikai fejlesztésére és a közeljövő nagyberuházásainak előkészítésére. Hozzátette: élére áll a tíz évre szóló, Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégia előkészítésének, s ebben várhatóan nagy szerepe lesz a szakképzés fejlesztésének is. Van teendő bőven a munkanélküliség csökkentése, a gazdasági növekedés, az életminőség javítása érdekében.
    A polgármester kiemelte: Eger MJV Önkormányzata figyelmének középpontjába a tanulók érdekeinek minél hatékonyabb szolgálatát állította. Értük van az iskola, értük dolgozik a pedagógus, a kollégiumi nevelő, s ez a sorrend nem felcserélhető. Aláhúzta, hogy a Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégium eredményeit megerősítve jelentős változásokat, előrehaladást tart kívánatosnak a szőlő-, gyümölcs- és borágazat, az általános kertészet, az erdő és vadgazdálkodás szakember utánpótlásában. Eger nagyobb szerepet szán ennek az iskolának a felnőttek átképzésében és továbbképzésében, s a szaktanácsadásban is. A „Kerinek” fontos szerepe lesz a megújuló energiák, így a bioenergia, a fás szárú növények, a termo-energia hasznosításához szükséges szakmunkások, technikusok oktatásában is.
    Habis László leszögezte, hogy a 2011/12-es tanévben jelentős változások várhatók, s ezek fő iránya a tanulók érdekinek hatékonyabb szolgálata, illetve az oktatásban résztvevő szakemberek, segítők életkörülményeinek javítása, a bürokrácia csökkentése - áll a közleményben. Eger polgármestere minőségi munkára hívta a tanárokat, diákokat, a gyakorlati képzőhelyeket és a szülőket is.

 

 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!