Vonattal Egerbe!

A MÁV-Start különvonatával 2011. május 14-én Szombaton 600 kiránduló érkezik egy napra Egerbe!
 
 

Vonattal Egerbe!

A MÁV-Start különvonatával 2011. május 14-én Szombaton 600 kiránduló érkezik egy napra Egerbe!
 
 
 
 
 

Vonattal Egerbe!

A MÁV-Start különvonatával 2011. május 14-én Szombaton 600 kiránduló érkezik egy napra Egerbe!
Az Utazás Kiállítás után történt  a megkeresés a  MÁV-Start részéről, hogy májusban egy szombati napon különvonattal jönnének a  turisták Egerbe.  Az ide érkezők a  várost szakavatott idegenvezetők kíséretében kívánják megismerni. Mind a két fél részéről elkezdődött a szervezés. Badacsonyiné Bohus Gabriella egri idegenvezető állította össze  a programot, amelyet a szervezők elfogadtak. Ennek eredményeként mintegy 600 fő érkezik különvonattal Egerbe. A  MÁV-Start Zrt. részéről Horváth Lászlóné Erzsébet hirdetett meg és szervezte le az egri kirándulást.

A vendégek a Dunántúlról érkeznek Rajka, Bezenye, Hegyeshalom, Mosonmagyaróvár, Lébény, Öttevény, Győr , és Komáromból,  minden korosztály képviselteti magát. Diákok, szülők, nyugdíjasok és aktív dolgozók, akik szeretik Magyarország értékeit és különösen Eger városát.  A kedves vendégeket 12 idegenvezető várja, akik egy 2 órás városnézés keretein belül hívják fel a figyelmet a város nevezetességeire, értékeire. Nem kis feladat, hogy ezen a napon összehangolt, de önálló sétákkal a csoportok megismerjék Eger városát.
A vonat érkezése: 8.45 óra

A csoportok egyszerre indulnak, több irányba, hogy egymást ne zavarják a városnézés során.
A séta az Érsekkerten át indul, az egykori Vadaspark ma a Múzsák Ligetének is otthont ad. A vendégek láthatják a Nagy Könyv emlékhelyét, ahol Gárdonyi Géza nyomába eredhetünk.  A városi séta során megismerkedhetnek Eger gazdag történelmével.                                                                                         
Természetesen Eger vizeiről is hallhatnak (Termálfürdő, Makovecz tervezte uszoda, Szent József forrás, Török fürdő ), majd a barokk belváros legfontosabb látnivalóinak megtekintésével folytatják útjukat. Kossuth Lajos utca palotasorán sétálva az épületek történeteivel és az azokban lezajlott eseményekről hallhatnak.

A Megyeházát és annak Fazola Henrik által kovácsolt vaskapuját is megtekintjük, valamint a Szent Korona emlékhelyet.

Megtekintjük a Bazilikát Magyarország második legnagyobb székesegyházát,   a  copf stílusú Líceum monumentális épületét, az Érseki Palotát, majd a kanyargós kis utcákon át a Dobó térre érkezünk, ahol Közép-Európa legszebb barokk temploma a Minorita templom áll, benne magyar király leányok ereklyéivel.
A séta a törökkori emlék és egyben Európa legészakibb török építészeti emléke a Minaret felkeresésével zárul.
Ezt követően szabad program keretében önállóan kereshetik fel a városban a vendéglátóhelyeket, kiállítóhelyeket vagy a termálfürdőt a vendégek!
 

 
 
  • 1Kisszekund2011május11.10:29ÚjVálasz

    600 turista, sőt több is érkezik a városba naponta nyáron, főleg, ha jó az idő. Egy részük befizet mindenre, ami idegenvezetéssel is jár, a többi átcsámborogja a napot és végül olcsó borral távozik a Völgyből.
    Négy nyári hónap napi átlagával számolva (ha minden nap jönne 600 ember vonattal) összesen 72 000 turista, sajnos még nem elég városunk idegenforgalmának működéséhez.
    Ennél jóval több kellene az idegenforgalom sikeres fellendítéséhez.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!