Programok az év utolsó hetében

Elérkeztünk az év 52. hetéhez, és a nyakunkon van már a 2011-es év. Borszalon, gyermekprogramok, és az egri szilveszter részletei, avagy az eheti programkínálat olvasható 2010 utolsó ajánlójában.
 
 

Programok az év utolsó hetében

Elérkeztünk az év 52. hetéhez, és a nyakunkon van már a 2011-es év. Borszalon, gyermekprogramok, és az egri szilveszter részletei, avagy az eheti programkínálat olvasható 2010 utolsó ajánlójában.
 
 
 
 
 

Programok az év utolsó hetében

Elérkeztünk az év 52. hetéhez, és a nyakunkon van már a 2011-es év. Borszalon, gyermekprogramok, és az egri szilveszter részletei, avagy az eheti programkínálat olvasható 2010 utolsó ajánlójában.
Az eseménynaptár áttekintése során megállapítható, hogy már javában zajlik a forralt bor túra a város alatt. Az óránként induló vezetésre a belépés 1 500 Ft-ocska. Ezért jár másfél óra sétafika, 4 deci bor (forralt), na és persze a begre.
 
December 28-án, vagyis kedden kötelező gyermekprogramok lesznek. A helyszín mindkét előadás esetében ugyanaz, vagyis a Forrás Gyermek- és Ifjúsági Ház. Az első mese háromkor kezdődik, ez a Felhőbárány lesz. A másik a Babszem Jankó Gyermekszínház évbúcsúztató frenetikus bulija során bemutatják az Öreg néne őzikéje című Fazeka Anna örökbecsű meséjét, valamint haboskakaó várja a gazdáját az előadás során. Kakaóra fel!
 
Szerdán már belehúzunk a jóságba. Folytatva az előbb éppen csak eldobott szálat délelőtt 11-től az Állatmesék című táncelőadás látható a Gárdonyi Géza Színházban (bérletszünet). 15 órakor Egerszalókon lép fel újra a Babszem Jankó Gyermekszínház. A Faluházban tartanak majd meseszínházat. A Harlekin Bábszínház Mazsolát tűzte műsorra ezen a napon.
 
További gyermekprogram még az esti földalatti izgalom és táncparti az Egal Cult Clubban, a Csörgess meg a színházban, vagy éppen az előszilveszteri bál a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Erre az utóbbira a belépés 1 500 Ft-ért megváltható.
 
Miután minden gyerek eltette a szülőket másnapra, akkor irány a X. Egri Borszalon és a sok-sok bor. Az Egri Bormíves Céh által szerevezett eseményre a belépőjegy ára 4 500 Ft., melyért korlátlan borfogyasztás jár, na és persze egy takaros kis pohárka is. A Hotel Egerben tartandó szalonban 29 borász 3-4 fajta bora lesz kóstolható, és a hatás nem marad el bizony. Kezdés ötkor.
 
Markazon megülik a VII. téli boros-torost. Elég durván kezdődik a program, mivel először legyakják az állatokat, de legalább is bemutatják a disznóvágás hagyományát. Ez lesz tíztől, majd lesz még túra, természetesen ebéd, majd egész délután fellépők szórakoztatják a nagyérdeműt. Este Zsuzsi és Orsi tart retró bulit, fellép a Stramliking együttes, zárásként pedig az Univerzál Partyzenekar óév-búcsúztatója hallható forral borral, forró teával és dínomdánommal színesítve.  
 
December 30., vagyis csütörtök a színház napja, nagyon úgy tűnik. A Süsü, a sárkány 11-kor és (későn kelőknek) 15 órakor kezdődik a Harlekin Bábszínházban. A Cigánykerék című musical este látható a színházban. Pénteken 18 órakor szintén.
 
És akkor elérkeztünk az év utolsó napjához, 2010. december 31-hez, vagyis a péntekhez. Egerben a Dobó téren, és az Egal Cult Clubban lesz nagyobb összejövetel. A Dobó téren fellép Fenyő Miklós és Komár László (fél 8 és háromnegyed kilenc). Előtte hattól a The Real Things nevű zenekar lép fel, utánuk pedig a Naked Truckers és a Tom Stormy Triója együttesek zenei világa élvezhető. A trió először Long Tall Sonnyval, majd a Himnuszt követően Sophieval kápráztatja el a hallgatóságot.
 
Az Egal Cult Clubba a belépő 600 Ft-ért váltható meg, elővételben. Az összeg teljes mértékben lefogyasztható a pultnál. Az Egal szilveszteren hallható lesz a best of Egal dizsi összes, a café részen pedig Metal Mania és Hammer pörgeti a korongokat. A tombola és a vele járó főnyeremény alap.
 
A Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet évvégi happingjére a Bartakovics Béla Közösségi Házban kerül sor.
 
Eger környékén szétnézve érdemes elmenni Poroszlóra a IV. szilveszteri batyus bálra, ahol a jókedv és szórakozás garantált. Domoszlón a helyszín a Művelődési ház, akár csak Verpeléten. Élőzene, tánc, vacsora.
2011. január 1-jén, szombaton a szokásos újévi koncertre kerül sor a Gárdonyi Géza Színházban. Az Operettvarázs délután négytől és este hétkor látható. Vezényel Szabó Sipos Máté, az est házigazdája pedig Tóth Levente színművész. Az első előadás előtt Saárossy Kinga alpolgármester, az esti előadáson pedig Habis László polgármester mondja el köszöntőjét.
 
További programok és nyereményjáték: http://egriprogramok.hu
 
 
 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!