Tájegységek találkozása - Gasztro-kulturális esték a főiskolán
A turisztikai ágazat egri képviselői ültek egy asztalhoz a gasztro-kulturális esten, hogy az elméleti és a gyakorlati oldal találkozása hosszú távú gyümölcsöző kapcsolatát kihasználják.
Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a főiskola Turizmus Tanszéke a „Gasztro-kulturális esték” első eseményét azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a hazai turizmus jellegzetes tájegységeire. Az esteken a gasztronómiai élmények mellett az országrészek kultúrájából, hagyományaiból és történelméből is ízelítőt kapnak a vendégek.
A programot egyelőre zárt körben rendezik meg, ezt később nagyobb közönség előtt szeretnék folytatni.
A rendezvényen az Eszterházy Károly Főiskola és a város vezetői mellett részt vettek az egri turizmus meghatározó alakjai, vállalkozók, szállodatulajdonosok, valamint a Borbarát Hölgyek és városi intézmények képviselői.
Az ötletgazda Dr. Kovács Tibor, a Turizmus Tanszék vezetője, szülőhelyét a Nagykunságot, s azon belül Kisújszállást választotta az első alkalommal bemutatandó tájegységnek. Vendégként Kisújszállás polgármesterét, Kecze Istvánt köszöntötték a díszesen megterített asztal mellett.
Az alföldi polgármester elmondta, hogy számára nagy jelentőséggel bír a találkozó, a kapcsolódási pontok közül kiemelte, hogy sok kisújszállási hallgató jár az egri főiskolára.
„A legtermészetesebb dolog, hogy egy ilyen szíves vendéglátás után meghívjuk az egrieket. Szeretnénk ha ők is bemutatkoznának, de azt gondolom, hogy Egernek nem kell különösebben bemutatkoznia nálunk.” - hangsúlyozta Kecze István, aki a rendezvényen főszereplőiről, az étkekről is nyilatkozott:
„ Fűszeres pásztorételek készültek korábban Kisújszálláson, nagy hagyománya van a birkapörköltnek, és természetesen minden olyan ételnek, amit otthon, akár mi férfiak is elkészíthetünk.”