Óvatosan a húsvéti sonkával

A fogyasztóvédők arra hívják fel a lakosság figyelmét Egerben is, hogy gondos odafigyeléssel válogassanak a húsvéti sonkák közül.

 
 

Óvatosan a húsvéti sonkával

A fogyasztóvédők arra hívják fel a lakosság figyelmét Egerben is, hogy gondos odafigyeléssel válogassanak a húsvéti sonkák közül.

 
 
 
 
 

Óvatosan a húsvéti sonkával

A fogyasztóvédők arra hívják fel a lakosság figyelmét Egerben is, hogy gondos odafigyeléssel válogassanak a húsvéti sonkák közül.

Az ünnepek tájékán ugyanis megszaporodnak az olcsó, ám húst csak nyomokban tartalmazó, emulgálószerekben gazdag termékek. Lehetőleg kerüljék az adalékanyagokban, és színezőkben dúskáló húsvéti árukat. Szakértők szerint 8-6 hetes érlelésű az igazi sonka, ami hat hétig sóban pácolódik, majd három hétig füstölik.

A csokoládé termékekkel is legyenek óvatosak, mivel a legtöbb nem tartalmaz csokit. Magyarországon a múlt évben 900 tonnánál több édesség fogyott az ünnepek alatt, ami azt jelenti, hogy 2,2 milliárd forintot költött a magyar lakosság átlagban csokoládétermékekre.

 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!