Hamis Bikavér az Egri Borvidéken

A napokban fülelte le Vincze Bélát a Központi Borminősítő Intézet, miután a 2005-ben megválasztott év borászának 2007-es évjáratú Bikavérében glicerint találtak.
 
 

Hamis Bikavér az Egri Borvidéken

A napokban fülelte le Vincze Bélát a Központi Borminősítő Intézet, miután a 2005-ben megválasztott év borászának 2007-es évjáratú Bikavérében glicerint találtak.
 
 
 
 
 

Hamis Bikavér az Egri Borvidéken

A napokban fülelte le Vincze Bélát a Központi Borminősítő Intézet, miután a 2005-ben megválasztott év borászának 2007-es évjáratú Bikavérében glicerint találtak.

A vizsgálatok tovább folytatódnak, annyi azonban már biztos, hogy valóban a borok „testesítésére” használt glicerin csaknem háromszorosát találták a Vincze Pincészet Bikavérében. Az anyag ugyan egészségkárosodást nem okoz, de fogyasztását követően hasmenést és fejfájást okozhat. Az is kiderült, hogy a pincészetben tárolt egyéb borokban is nagyobb mennyiségben volt az anyag a megengedettnél. A vizsgálatok első köre után be is zárták a Vincze Pincészetet. A jelenleg zajló szüreti idő alatt senki sem lehet nyugodt, a Borminősítő Intézet munkatársai folyamatosan ellenőrzik a termelt borokat.

 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!