Folytatódik a nyáron elindított Gasztronómiai Egyetem az Eszterházy Károly Főiskolán. A január 26-30 közötti program sikeréről árulkodik, hogy nem kellett meghirdetni a képzést, mert a helyek máris beteltek.
A program népszerűségét jelzi az is, hogy a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemről 16 hallgató és egy oktató is részt vesz a képzésen. A gyakorlati és elméleti foglalkozásokat nemzetközi szinten is elismert szakemberek tartják, úgy mint Buday Péter mesterszakács és Benke László olimpiai bajnok, mesterszakács, mestercukrász. A továbbképzés a TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV "Élelmiszerbiztonság és gasztronómia vonatkozású egyetemi együttműködés" címen elnyert pályázat keretében valósul meg.
RÉSZLETES PROGRAM:
Időpont: 2015. január 26-30.
Létszám: max. 35 fő + oktatók
Helyszínek:
1. Délelőtti elméleti foglalkozások
Eszterházy Károly Főiskola (EKF)
Cím: 3300 Eger, Egészségház út 4. („B” épület)
2. Délutáni gyakorlati foglalkozások
Napi menetrend:
2015. január 26. hétfő 9.00 Megnyitó (EKF „B” épület)
9.30-13.00 elméleti foglalkozások (minden nap)
13.00-14.00 ebéd
14.00-15.00 szünet
15.00-18.30 gyakorlati foglalkozások a konyhában és étteremben
18.30- közös vacsora
2015. január 30. péntek 18.30 Tanúsítványok ünnepélyes átadása, díszvacsora (SZJKÉ)
Szakmai vezetők:
Szakmai vezető: Dr. Dávid Lóránt
Gyakorlati vezető: Nagy Zoltán királyi főszakács, az Erdélyi Magyar Fehérasztal Lovagrend tagja
Vendég chefek:
Buday Péter mesterszakács
Benke László olimpiai bajnok, mesterszakács, mestercukrász
Képzési program:
Délelőtti foglalkozások
- Dr. Dávid Lóránt-Buday Péter (hétfő): Turisztikai és gasztroturisztikai alapismeretek
- Dr. Bujdosó Zoltán (kedd): Gasztroturizmus
- Nagy Zoltán (szerda): A Kárpát-medence konyhaművészete
- Dr. Gál Lajos (csütörtök): Bor és gasztronómia
- Benke László (péntek): A magyar konyhaművészet
Délutáni foglalkozások:
- Nagy Zoltán (hétfő): Reformtáplálkozás-ételek új köntösben
- Nagy Zoltán (kedd): Nemzetközi konyhaművészet
- Nagy Zoltán (szerda): Szezonális ételek
- Nagy Zoltán, Dr. Gál Lajos (csütörtök): Borvacsora
- Benke László, Nagy Zoltán (péntek): Magyar(os) konyha