Sommelier képzés indul a Zsálya Bisztróban

A borkóstolás szabályaitól a borok háziasításáig mindent megtudhatsz e szűk két hónap alatt, mely megszerzett tudásról záróvizsga keretében adhatsz számot. Alkalmanként 5-8 féle, magas szintű bor kóstolására kerül sor. Az idő rövid, de az előtted álló 7 hét igen izgalmasnak látszik! A tanfolyam maximált létszámú, kiscsoportos, ezért mielőbb jelentkezz!
 
 

Sommelier képzés indul a Zsálya Bisztróban

A borkóstolás szabályaitól a borok háziasításáig mindent megtudhatsz e szűk két hónap alatt, mely megszerzett tudásról záróvizsga keretében adhatsz számot. Alkalmanként 5-8 féle, magas szintű bor kóstolására kerül sor. Az idő rövid, de az előtted álló 7 hét igen izgalmasnak látszik! A tanfolyam maximált létszámú, kiscsoportos, ezért mielőbb jelentkezz!
 
 
 
 
 

Sommelier képzés indul a Zsálya Bisztróban

A borkóstolás szabályaitól a borok háziasításáig mindent megtudhatsz e szűk két hónap alatt, mely megszerzett tudásról záróvizsga keretében adhatsz számot. Alkalmanként 5-8 féle, magas szintű bor kóstolására kerül sor. Az idő rövid, de az előtted álló 7 hét igen izgalmasnak látszik! A tanfolyam maximált létszámú, kiscsoportos, ezért mielőbb jelentkezz!
Kezdési időpont: 2015. február 11.
A tanfolyam időtartama: 7 hét
A tanfolyam óraszáma, időpontjai: 21 tanóra, 7 héten keresztül, szerdánként 18.00-21.00 óráig
Helyszín: Eger, Zsálya Bisztró (3300 Eger, Maklári út 9.)
Jelentkezési határidő: 2015. Február 2.
Oktató: Káli Ildikó, a Kodolányi János Főiskola címzetes docense, sommelier, borszakíró, bortanfolyami oktató
 
A borismereti tanfolyam tartalmából

Borkóstolás szabályai, menete, borkóstoló lap bemutatása, a borértékelés szempontjai, a borbírálat szempontjai, módja, kóstolási technikák
Magyarországi borkészítés története, helye a nagyvilágban
Hazai fehérboros vidékek
Hazai vörösboros vidékek
Nagy borok – Nagy borvidékek
Sommelier szakma részletes bemutatása, sommelier feladata, munkájának célja, haszna, a sommelier eszközeinek bemutatása
Borházasítások, cuvée-k, Bikavér bemutatása, borok beszerzése, tárolása
Alkalmanként 5-8 féle, magas minőségű bor kóstolására kerül sor!
A tanfolyam részvételi díja a kóstolt borokkal együtt: 55.000 Ft / fő
Vizsga díja: 9.000 Ft / fő

A tanfolyam részvételi díját, továbbá a vizsgadíjat a jelentkezéssel egy időben a Hotel Aqua*** (3300 Eger, Maklári út 9.) Recepcióján szükséges befizetni!
 
 
 

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!