A parkolóháznak mennie kell!?

Lassan finiséhez érkezik a belvárosi rehabilitáció egyik fontos programeleme, a piaccsarnok melletti parkolóház megépítése. Minden külön értesítés helyett mutatunk most be egy nézőpontot ezzel kapcsolatban, mert jobb későn, mint soha.

 
 

A parkolóháznak mennie kell!?

Lassan finiséhez érkezik a belvárosi rehabilitáció egyik fontos programeleme, a piaccsarnok melletti parkolóház megépítése. Minden külön értesítés helyett mutatunk most be egy nézőpontot ezzel kapcsolatban, mert jobb későn, mint soha.

 
 
 
 
 

A parkolóháznak mennie kell!?

Lassan finiséhez érkezik a belvárosi rehabilitáció egyik fontos programeleme, a piaccsarnok melletti parkolóház megépítése. Minden külön értesítés helyett mutatunk most be egy nézőpontot ezzel kapcsolatban, mert jobb későn, mint soha.

Tisztelt Polgármester Úr!

Kérjük, engedje meg, hogy tudomására hozzuk így, kérés nélkül is, hogy nagyon szeretjük városunkat, Egert. Együtt sírunk és együtt nevetünk megannyi földinkkel együtt a várossal kapcsolatos történésekre reagálva. Így van ez az építkezésekkel, felújításokkal kapcsolatban is. Ott izgulunk, legalább lélekben Önnel együtt egy-egy újonnan épült park, épület, játszótér átadásakor, egy-egy új üzem futószalagjának első beindításakor, vagy a muskátlik kiültetésének időszakában.

Kollektív izgalommal vetjük tekintetünket természetesen dicső városunk belvárosának jelenkori rehabilitációjára is, melytől remegve reméljük a még szebbet, a még jobbat. Hiszünk és bízva bízunk benne, hogy ma is lehet még maradandót és értékeset, a korábbinál legalábbis nem rosszabbat alkotni. Csakis aggódva szerető, illetve szeretve aggódó szívünk sugallata késztet minket arra, hogy vész esetén időnként felemeljük remegő mutatónkat, azt kiáltva: Ácsi! Bizonyára nem kell ezt külön kitérőkkel ecsetelnünk Polgármester úr részére, hisz ki tudhatná Önnél jobban itt, az egri  végeken, hogy csak az a miénk, ami a miénk?!

Azzal a jó szándékú kéréssel fordulunk most mélyen tisztelt Polgármester úrhoz, hogy legyen szíves az egri piac melletti új parkolóház  lebontását azonnali hatállyal elrendelni! Hónapok óta próbáljuk egymást és magunkat meggyőzni, de nem megy! Higgye el, Polgármester úr, mi már bizonyosan tudjuk: ez a kolosszus nem tornyosulhat méltán szeretett, gyönyörű piaccsarnokunk fölé, nem otrombáskodhat hátralévő életünk minden egyes napján ott, ahol eddig a napfény, a szellő és a káposztaszaggal átitatott szabad kilátás volt az úr! Nem áldozhatunk már egyetlen méternyi területet sem zsúfolt belvárosunk szent földjéből!

Gyors intézkedését előre is köszönjük, és kívánunk Önnek és munkatársainak további jó egészséget, annak biztos tudatában, hogy egy olyan szörnyű tévedést hoz most rendbe egyetlen tollvonással, melyre talán még az unokáinak az unokái is büszkék lesznek szeretett Egerünk szellős belvárosi parkjaiban sétálgatva!

 

 

 
 
  • 11Bekiabáló2013augusztus01.19:07ÚjVálasz

    Parkoló kellett volna olyan helyen ahol van hely. A forgalmat a belvárosból fokozatosan kiszorítani, kivéve a közösségi közlekedést. Azt fejleszteni és azzal behozni a városba az embereket. Szerintem sehol a világon épeszű városban nem tesznek ma már a belvárosba parkolóházat, mert az bevonzza a forgalmat az amúgy is sűrűn beépített és lakott helyekre. Ezzel így nem javul a levegő minősége nem lesz kisebb a forgalom és a zaj sem, pedig ez jelentett volna minőségi előrelépést.

     
  • 10Bekiabáló2013július31.16:14ÚjVálasz

    Ez a parkolóház olyan mint az a bizonyos állatorvosi ló! Minden oldalról beteg és ronda. Nem illek a városképbe, kevesebb lesz a parkolóhely, de valakik jól megszedik magukat rajta! A (vízi) kerékpár útról nem is beszélve.Sajnos ez van, ha a józan paraszti ész helyett a politika dominál. Építsünk, de jó nagyot nem számít mibe kerül, és honatyáink verhetik a mellüket, hogy mi mindent tettek a város érdekében. Szerintem inkább a falba kéne verniük a fejüket, hogy mire költötték az adófizetők forintjait! Ja, hogy ez nem számít?

     
  • 9Bekiabáló2013július31.13:57ÚjVálasz

    Hát lebontani azt nem fogják. Nagy naivitás ebben hinni.

     
  • 8Bekiabáló2013július30.19:51ÚjVálasz

    Hogy lehetett egy ilyen szörnyűséget terveztetni, engedélyeztetni?
    Felháborító! Hasonlóan gondolkodom a patkánysétány (vízi)bicikli útról is. Hova tűnt a józan ész?

     
  • 7Bekiabáló2013július29.23:09ÚjVálasz

    Szerintem előbb bontják majd le a piacot mint ezt a süllyedő remek művet.

     
  • 6Bekiabáló2013július27.22:24ÚjVálasz

    Lassan a wc-re is kocsival megyünk, mint az amcsik. Parkolóház kell sajnos, ami volt, az balkáni állapot. Olcsóbb tömegközlekedés okosabb lett volna talán. A lebontás ötlete ezen a szinten nevetséges.

     
  • 5Bekiabáló2013július23.00:02ÚjVálasz

    Négyes! Volt látványterv és volt véleménykönyv, amibe bárki beírhatta a véleményét, volt közmeghallgatás, volt minden. Sajnos ennek ellenére nem fogadták meg a javaslatokat.

     
  • 4Bekiabáló2013július16.16:06ÚjVálasz

    Kedves tegeződős 2-es!
    Most írok valamit, hogy még jobban tudjál nevetgélni. Attól, hogy te nem vagy képben és teljes tájékozatlanságodban mások őszinte kritikáját "visítozásnak" mondod, csak böfögés a megjegyzésed! Tudod, nem most, nem ezen a fórumon, és nem néhányan mondtak már eddig véleményt erről az agyament egri beruházásról. Csak helyi narancsuramék és s---ggnyalóik nem ereszkednek le annyira, hogy szóba álljanak azokkal, akiknek a pénzéből regnálhatnak. Még egy darabig!!! Nem fogom a te nevettetésedre felsorolni a parkolóházzal szembeni eddigi megalapozott, nyilvánosan tett észrevételeket és szakmai kritikákat. Egy kis idézetet emelek csak ki az Egri Ügyek (2013. február 7-én kelt) "Kussolj paraszt, avagy..." című írásából, -szirt- aláírással:
    "Sajnos a nagypolitika Egerben is rátelepedett szinte minden társadalmi vitára. Egyszerűen nem lehet érveket ütköztetni. Erre már lassan megfelelő fórumok sincsenek, és az önszerveződéseknek pedig hátat fordít a mindenkori városvezetés. Vajon miért nem voltak hivatalos fórum oldalai a belvárosi rehabilitáció előkészületeinek? Miért nem volt olyan széles körben és nyilvánosan elvégzett felmérés, amellyel tényleg alá lehet támasztani, hogy az egriek mit is látnának szívesen? Tán azért, mert akkor el kellett volna viselni az olyan hozzászólásokat is, mint amelyeket a polgármester úr facebook-oldalán látunk akkor, amikor a sajtósa kiposztol néhány látványtervet."

     
  • 3Bekiabáló2013július15.10:47ÚjVálasz

    Értelmetlen ötletei, tervei bárkinek lehetnek. De szörnyűség ebben a dologban, hogy ezt az építkezést valaki elbírálta, jóváhagyta és még fizetést is kapott érte! A kivitelező is olyan mértékű hibákat csinál és a végén még többet is fog kapni (fizestést), mint a projekt kiírásakor meg volt határozva. Csak gratulálni tudok minden diplomás mérnöknek aki a jóváhagyásban részt vett!!!

     
  • 2Bekiabáló2013július14.00:38ÚjVálasz

    Nevetséges. Akkor szóltatok volna, amikor még fel sem épült. Én nem értem, senki sem látta a terveket anno? Miért nem akkor visítoztatok? Mert jól látható volt a terv, és az otromba kinézete is.

     
  • 1Bekiabáló2013július13.22:01ÚjVálasz

    le fogják bontani. egy kicsit később. talán addigra leérettségizik, a még nem létező gyerekem.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!